vandorp-dierenSiervogels en Watervogels
 

Hop (upupa epops)

Hop1
Hop1
Hop2
Hop2
Hop met zwartwit
Hop met zwartwit


In onze collectie hebben wij 2 koppels Hoppen. Echt geinige vogels, waar je uren naar kunt kijken. We hebben ze dit jaar voor het eerst, en we hopen op goede broed resultaten. 
Qua voeding eten ze vooral levende meelwormen. Deze meelwormen kopen we bij de dierenspeciaalzaak, waarna we de meelwormen voeren met volkoren brood, wortelen, broccoli en brandnetels etc. Zo krijgen de Hoppen hun vitamines binnen.
Door de meelwormen mengen we dagelijks insectenstrooipoeder. Dit verhoogd de voedingswaarde van de meelwormen. Het zorgt voor extra calcium, vitaminen, mineralen en sporenelementen.
Meikevers en veenmollen schijnen ze ook erg lekker te vinden.

Hoppen zijn onmiskenbare vogels. De vlinderachtige, dwarrelende vlucht trekt onmiddellijk de aandacht en de gebandeerde, ronde vleugels zijn met geen andere vogelsoort te verwarren. Het meest bizarre aan de hop is nog wel de prachtige kuif, die de vogel op kan zetten. Deze kuif heeft een sociale betekenis; er worden allerlei emoties mee gecommuniceerd.

 De stank die de vogels meebrengen is opvallend.  Dat komt omdat ze vaak heel hun nest onderpoepen.  Maar ook omdat het vrouwtje een klier heeft aan haar staart die deze stank geeft.  De hop wordt dan ook wel de drekhaan genoemd.Bellen
Instagram