vandorp-dierenSiervogels en Watervogels
 

Californische kuifkwartels

Californische kuifkwartels zin mooie kwartels van ongeveer 24 cm groot.

Een blikvanger is de vrij forse donkergekleurde kuif op de kop. De kop van de haan is verder zwart met witte strepen. De lichaamskleur is overwegend blauw-grijs met op de flanken een zwart-witte streepjes en op de borst lichte veren met een donker randje. De hen is bruin-grijs met dezelfde tekening als bij de haan, behalve de witte strepen op de kop. Het kuifje is bij de hen ook kleiner dan bij de haan.
De Californische kuifkwartel kun je zowel binnen als buiten houden. Buiten in een goed beplante volière verdiend natuurlijk de voorkeur. Ze kunnen het hele jaar buiten blijven, mits er een nachthokje is waar zij droog, beschut en vooral tochtvrij kunnen verblijven. 

Californische Kuifkwartel Californische Kuifkwartel


Binnen kunnen deze kwartels in kleine hokken erg tam worden. Hebben zij binnen ook de ruimte, dan komen de dieren goed tot hun recht. Deze kwartels worden dan paarsgewijze gehouden. Buiten kun je 1 haan met meerdere hennen houden. De hennen leggen behoorlijk veel eieren. Zelf gaan broeden bij deze soort is een ander verhaal. Dat doen zij niet zo snel. Voorwaarde hiervoor is voldoende beschutting om het nest te verbergen. Is deze beschutting niet aanwezig, dan legt de hen wel eieren, maar zij komt niet tot broeden. 
Je kunt dan de eieren eventueel in de broedmachine leggen.

Na 23 dagen komen de kuikens uit het ei. De kuikens van deze soort groeien ook langzamer dan van de andere soorten. Het duurt wel 5 maanden voor de jonge dieren volwassen zijn.

Wil je zelf ook deze mooie kwartels gaan houden? Wellicht hebben wij wel kwartels te koop of de broed eieren ervan. 
Vul dan de contactpagina in, of bel even op!
Voor meer informatie over deze mooie kwartel verwijs ik u naar de  https://www.dfkp.nl/kwartels
Dit is een speciaalclub voor fokkers en liefhebbers van Oorspronkelijke duiven, Lachduiven, Diamantduiven, Frankolijnen, Kwartels en Patrijzen.
Op deze website vind u veel informatie over het houden van deze mooie dieren en nog veel meer.

Bellen
Instagram