De Blauwschubben kwartel is over het gehele lichaam blauwgrijs van kleur met op de borst en rug zwart omrande lichtere veren die een schubbeneffect tonen. De buik en vleugels zijn wat lichter gekleurd. Deze kwartels hebben een roestbruine vlek op de borst en een korte brede kuif op de kop.
De hen heeft vrijwel dezelfde kleur als de haan.
De Blauwschubbenkwartel leeft voornamelijk op de grond, maar als schrikreactie vluchten zij omhoog in bomen en struiken. Ook 's nachts kiezen deze kwartels voor een plekje in bomen of struiken. Als de kwartel in een volière leeft, kun je deze dus het beste rijk beplanten, zodat ze voldoende vluchtmogelijkheden hebben. Zij hebben ook een droog en tochtvrij afdakje nodig om te schuilen.
De Blauwschubbenkwartel is ongeveer 24 centimeter groot. Het gewicht van deze dieren ligt rond 180 gram.
De Blauwschubben kwartel gaat in een ruim hok of volière wel tot broeden over, mits de hen een beschutte plek kan vinden. Lage struiken in een volière is duw wel gewenst. Deze kwartels worden alleen in paren gehouden. De hen legt 10 - 14 eieren en broedt deze in 23 dagen uit. De kuikens zijn in 4 maanden volwassen. Deze kwartelsoort kan goed tam worden en is winterhard, maar moeten dan wel beschikken over een beschutte plek. De Blauwschubbenkwartel komt alleen voor in de wildkleur.
Wil je zelf ook deze mooie kwartels gaan houden? Wellicht hebben wij wel kwartels te koop of de broed eieren ervan.
Vul dan de contactpagina in, of bel even op!
Voor meer informatie over deze mooie kwartel verwijs ik u naar de https://www.dfkp.nl/kwartels
Dit is een speciaalclub voor fokkers en liefhebbers van Oorspronkelijke duiven, Lachduiven, Diamantduiven, Frankolijnen, Kwartels en Patrijzen.
Op deze website vind u veel informatie over het houden van deze mooie dieren en nog veel meer.